ONTWERP & ADVIES DOOR VAN ASCH HOVENIERS

Ontwerp (3D) Van een leeg vel papier of computerscherm tot een uitgewerkt ontwerp of beplantingsplan een goed ontwerp is maatwerk waarbij rekening wordt gehouden met al uw wensen-eisen-gezinssituatie-omgeving-sfeer en hoe het ontwerp er in de toekomst uit ziet (dit wordt nogal eens vergeten)

Zowel groot of klein krijgt bij van Asch Hoveniers speciale aandacht waardoor elke tuin weer een verassing is en niet zoals bij veel collega bedrijven elke tuin een kopie van een bepaalde basis is.

Hoe werkt het?
  1. Kennismakingsgesprek waarbij wensen – eisen en sfeer die u in uw tuin wilt hebben worden besproken.
  2. Foto’s maken van de omgeving en tuin en het opmeten en in kaart brengen van de tuin
  3. Maken schetsontwerp
  4. Bespreken schetsontwerp en globale kostenberaming
  5. Eventuele aanpassing(en) verwerken in het schetsontwerp en bespreken verdere voortgang na globale kostenberaming
  6. Uitwerken definitief ontwerp of beplantingsplan
  7. Bespreken van de offerte met definitief ontwerp (met 3D presentatie en virtuele tuinwandeling)
Na goedkeuring van het tuinontwerp en de offerte wordt uw tuin in de planning opgenomen en de materialen die niet op voorraad zijn worden besteld. Het realiseren van uw tuin kan beginnen waarna de uitvoering volgens ontwerp zal worden gerealiseerd.

 
 

DE AANLEG VAN TUINEN IS VAKWERK

Een goed begin is het halve werk bij het aanleggen van de tuin het is namelijk een karwei dat niet jaarlijks terug komt maar minstens 10-15 jaar mee moet kunnen!!
Specifieke zaken waar bij van Asch Hoveniers extra aandacht aan wordt gegeven is:
• Een goed puin of zandbed onder de bestrating om verzakkingen of spoorvorming te voorkomen
• Een goede kant/randopsluiting van verhardingen ook dit voorkomt verzakkingen
• Losspitten van de grond in de borders of onder het gazon en boren van drainage gaten om later problemen met de waterhuishouding te voorkomen
• Bouwwerken of constructies (extra) stevig maken en het gebruik van duurzame materialen zodat deze langer mee gaan.
• Vooruit kijken/denken met de aanleg hoe bv een bepaalde struik of boom zich in de toekomst gaat ontwikkelen (een veel gemaakte fout) bij de aanleg staat het misschien leuk een kleine boom of heester dicht bij het huis de buren of de weg en dan is het zonde dat deze na jaren van groeien een totaal ander eindbeeld geeft wat dan ongewenst is.

• De klant geheel ontzorgen waarbij alle aspecten meegenomen worden van de gehele tuinaanleg zodat deze niet zelf op zoek hoeft naar bv. een electricien timmerman of loodgieter.

Ook bij de aanleg van een tuin geld vele handen maken licht werk. Goed materiaal ook dat weten ze bij van Asch Hoveniers als geen ander. Hoe vlotter wij uw tuin kunnen aanleggen en onderhouden hoe voordeliger u uit bent. Dankzij een uitgebreid machinepark oa eigen: kraan(en) shovel tractor rupsdumper vrachtwagen met laadkraan etc verzorgen wij uw tuinaanleg en onderhoud efficient. Kwaliteit, service en betrouwbaarheid staan bij van Asch Hoveniers bovenaan. De gebruikte materialen komen alleen bij zorgvuldig geselecteerde leveranciers vandaan.Mijn tuin is prachtig aangelegd nadat al mijn wensen in een ontwerp waren vastgelegd.

Ferry Luijten

VAN SIERBESTRATING TOT AAN VIJVERS, COMPLEET AANGELEGDE TUINEN OP BASIS VAN UW WENSEN

Plaatsen werkgebied; Tiel, Wadenoijen, Zoelen, Kerk-Avezaath, Kapel-Avezaath, Geldermalsen, Meteren, Buren, Culemborg, Echteld, Lienden, Ingen, Ommeren, Eck en Wiel, Maurik, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Wamel, Druten, Dreumel, Rhenen, Veenendaal, Elst (U), Amerongen, Leersum, Doorn, Maasbergen, Wageningen, Ede, Renkum, Oosterbeek, Doorwerth, IJzendoorn, Ochten, Kesteren, Dodewaard, Opheusden, Andelst, Zetten, Heteren, Elst GLD, Arnhem, Nijmegen

OM SCHITTEREND TE BLIJVEN HEEFT UW TUIN
AANDACHT EN LIEFDE NODIG

Om uw borders ieder jaar te laten bloeien, uw gazon groener te laten groeien uw lavendelhaag heerlijk te laten geuren en uw hagen elk jaar strak te laten snoeien van Asch Hoveniers zorgen ervoor dat u kunt blijven genieten van de tuin.De tuinonderhoudswerkzaamheden kunnen zijn:
-het onkruidvrij houden van de beplanting
-het knippen van de hagen
-snoeien van de bomen
-snoeien van heesters, klimplanten, rozen
-vijveronderhoud
-gazononderhoud oa maaien, verticuteren, graskanten steken, bemesten
-onkruidvrij maken/houden van de bestrating
-sneeuwruimen
-etc

Van Asch Hoveniers kan het gehele tuinonderhoud voor u verzorgen, maar ook samen werken met de klanten is geen probleem.

Ook kunt u bij van Asch Hoveniers een tuinonderhoudsplan of tuinonderhoudscontract op maat laten maken al na gelang wat u zelf nog wel of niet in de tuin wilt doen.
Hierin kunnen we het volgende voor u betekenen:
- Jaarrond tuinonderhoud
- Gazononderhoud
- Vakantieonderhoud
- Voorjaars en najaarsonderhoud
- Winterklaar maken van de tuin
- Knippen van de hagen
- Snoeien van de beplanting

Leuk om te weten is dat het meeste tuinonderhoud 95% d.w.z. het snoeiwerk en zaagwerk sinds 2017 elektrisch wordt gedaan dit scheelt enorm veel geluidsoverlast en is beter voor het milieu

ZO GROEN ALS GRAS, EN BIJNA VRIJ VAN ONDERHOUD

Kunstgras heeft mits goed aangelegd!! veel voordelen;
• Nooit meer maaien
• Het gras is altijd groen(er dan bij de buren)
• Bijna helemaal onderhoudsvrij

Kunstgras is best een investering en elke hovenier gebruikt hiervoor zijn eigen werkwijze/ervaring en advies van de leverancier. Een veel voorkomend probleem is dat het water vaak niet weg kan door een storende onderlaag (extreem weer daargelaten) en hierdoor neemt de levensduur behoorlijk af. Of er worden geen onderplaten gebruikt maar dan zie je snel sporen van gebruik.

Onze werkwijze voor het leggen van kunstgras;
1. bodemonderzoek (storende laag)
2. verticale drainage (gaten boren door de storende laag)
3. uitgraven cunet en deze vullen met grof zand
4. leggen onderplaten
5. leggen kunstgras
6. vastzetten van kunstgras
7. invegen van kunstgras met gebrand zandZelfs je dak kan groener..

Een Sedumdak is goed voor het milieu het houd na een regenbui langer het water vast is isolerend voor uw dak en maakt de uitstraling van een pand gelijk een stuk aangenamer.

Belangrijk om te weten bij een Sedumdak is wat uw dak aan kan qua belasting !! (ook eventuele extra sneeuwval niet te vergeten) Bij van Asch Hoveniers kunnen we u div. soorten leveren;

- Traditioneel (Sedummixmat, 5cm substraat,drainage)
Dit weegt ca. 85kg /m2 verzadigd en is 10 cm hoog.
- Lichtgewicht opbouw (Sedummixmat, 4 cm minerale rol, drainage) Dit weegt ca. 55kg/m2 verzadigd en is 9cm hoog.
- Kant en klare trays (*Place ’n Go tray weegt 50kg/m2 en Click ’n go tray weegt 80kg/m20 (meest gebruikt)
- Aroma opbouw (Sedumkruiden, 7 cm substraat, drainage) Dit weegt ca. 120kg/m2 verzadigd en is 12 cm hoog
- Biodivers opbouw (Wildflower of Bees & Butterfliesmat, 12-15cm substraat, drainage) Dit weegt ca. 225kg/m2 en is 21cm hoog

Een tuinhuis of veranda, dat kan natuurlijk ook.

Plaats te kort voor uw spullen?

Wilt u in het voorjaar al lekker genieten van het buitenleven?
Zoekt u een heerlijke beschutte plaats om ’s avonds lekker te genieten na een zomerse dag?


Vraag dan eens naar de mogelijkheden voor een tuinhuis of veranda bij van Asch Hoveniers op maat gemaakt of geleverd via onze vaste leverancier welke dealer is van Lugarde Trendhout of Woodpro keuze genoeg dus.

Van Asch Hoveniers werkt met duurzame materialen, zodat u jaren lang plezier heeft van uw aanwinst in de tuin. En ook bij het plaatsen van een Tuinhuis of Veranda levert van Asch Hoveniers een compleet programma zodat u niet iemand anders hoeft te zoeken voor bijvoorbeeld de fundering water of electra.Een goede schutting zorgt voor een mooie erfafscheiding.

Een schutting als erfafscheiding geeft gelijk privacy en er is voor ieder wat wils door de zeer ruime keuze aan soorten maten en materialen.

Belangrijk voor de keuze van een schutting is:
• Wat is de funtie van de schutting?
• Welke uitstraling wil ik (strak/natuurlijk/hout/steen)?
• Hoe duurzaam is het materiaal (bv een geimpregneerde paal kost de helft ipv hardhout alleen deze gaat max 8 tot 10 jaar mee)
• Budget

Bij van Asch Hoveniers kunnen we bijna elk type schutting leveren, maar ook schuttingen en poorten geheel op maat met materialen naar wens (laten) maken of ter plaatse monteren.

Graag wat meer advies over de verschillende opties neem vrijblijvend contact op